Senusilik emperyalizme tavır koyan feryadın adı

Çağrı Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen 'Afrika da Tasavvufi Hayat ve Senusilik Örneği' konulu konferans 09 Ocak Çarşamba günü saat 19.00'da 2013 Turgut Özal Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.



Afrika da Tasavvufi Hayat ve Senusilik Örneği


Çağrı Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen 'Afrika da Tasavvufi Hayat ve Senusilik Örneği' konulu konferans dün akşam Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
 
Gazi Osman Paşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Özköse'nin konuşmacı olarak katıldığı konferansa ilgi yoğun oldu.
 
Prof. Dr. Kadir Köse, Afrika'nın İslami düşünce ve hayat serüveninde etkili olan kültürlerden birisinin de tasavvuf  olduğunu söyledi.
 
Afrika'da tasavvufi hareketlerin genelde hayatın içinde olmayan kitlelere ruh vermeye, İslami değerleri hakkaniyetle teslim etmeye özen gösterdiğini belirten Köse, "Afrika'da Tasavvuf hareketlerinden biri olarak senusilik son iki asırda sömürgeciliğe emperyalizme, misyonerliğe ve batının baskısına ilim, ahlak ve maneviyat değerleriyle tavır koyan bir feryadın adıdır." dedi.
 
Konferans yaklaşık bir saat sürdü.

Diğer Haberler

  • Çorum’da kardeşlik ve kitaphane…

    Mine Alpay Gün'ün Milli Gazete'deki Vakfımız ve Çorum ile ilgili köşe yazısı

  • Milletin imânı gidiyor!

    İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi (İFAM) Kurucusu, İlahiyatçı Dr. İhsan Şenocak, “Milletin imânı gidiyor, aileler dağılıyor, hep birlikte felâkete sürükleniyoruz” dedi.

  • Kitaphane hizmete açıldı

    Çorum Çağrı Eğitim Vakfı tarafından hazırlanan ‘Gençlik Merkezine Çağrı’ adlı proje kapsamında oluşturulan ‘Kitaphane’ dün Mimar Sinan Mahallesi Fevzi Çakmak 1. Cadde numara 5’te açıldı.

  • Gayemiz Allah’ın rızasını bilen bir nesil yetiştirmek

    Vakfımız ve İFAM işbirliği ile gerçekleştirilen Yaz Etkinlikleri mezuniyet gecesi düzenlendi.

  • BASIN AÇIKLAMASI

    Bu asılsız yayınlarla ilgili yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz.

  • AMACIMIZ, ALLAH'IN DİNİNİ YAŞAMAYI GAYE EDİNMİŞ BİR NESİL YETİŞTİRMEK

    Biz İslam'ı yaşarken evimizde ailemizle yaşamalıyız. Allah resulünün kendi eşiyle, çocuklarıyla nasıl bir hayatı varsa onu öğrenme mecburiyetimiz vardır. Sokakta yürürken, kardeşlerimize konuşurken, su içerken, muhabbet ederken hayatımızın her alanına İslam'ı koyma mecburiyetimiz var.

  • İslâm’la yeniden dirilecek

    Diyanet İşleri Başkanlığı Aşık Kutlu Eğitim Merkezi Müdürü Dr. İhsan Şenocak, “Üzerine ölü toprağı serpilen bu ümmet, İslâm’la yeniden dirilecek” dedi.

  • Prof. Dr. Salim ÖĞÜT Hoca’nın Ardından

    Salim Öğüt Hoca’yı bir yerlere mal etmek isteyenlere onun eserlerini ve konferanslarını sohbetlerini tavsiye ediyoruz. 

  • Allah'tan cennet bekliyorsak cennet gibi bir ev kurmalıyız

    Cami kimseyi evliya yapmaz. Annelerin büyütüp adam ettiği çocuklar ümmeti Muhammed'e uygun insanlar olurlar.

  • Mübarek 3 Aylar

    Gözümüzü, gönlümüzü, yönümüzü, yolumuzu, arzu ve isteklerimizi fani olandan baki olana çevireceğiz mübarek üç aylara girmiş bulunuyoruz.