İslam'da Aile

Çağrı Eğitim Vakfı’nın haftalık olarak düzenlemiş olduğu konferanslar dizisinin bu haftaki konuğu Çorum İl Müftüsü Mehmet AŞIK oldu.



İslam Dininde Aileye verilen önem


Çağrı Eğitim Vakfı’nın haftalık olarak düzenlemiş olduğu konferanslar dizisinin bu haftaki konuğu Çorum İl Müftüsü Mehmet AŞIK oldu.
Mehmet Aşık ‘’İslamda Aile’’ konulu konferansında İslam Dininde Aileye verilen önemi belirterek sözlerine başladı.
İslam gelmeden önce zina, içki, kumar, kadına ve aileye verilen değere değinen Mehmet Aşık İslam ile birlikte Efendimizin ve Sahabelerin aile yapısını anlatarak bütün hastalıkların, kişisel ve ailevi sorunların çözümünün Asrı Saadette mevcut olduğunu söyledi.
Peygamberimiz döneminde küçük günahların bile işlenmediğini bugünkü toplumda küçük ve büyük günahların görmezden gelindiğini Ailelerin Asrı Saadetten uzak  Peygamberimizin sünnetlerini bırakmış olduğunu dile getirdi.
Ailenin düzgün olabilmesi için çocukların küçük yaşlardan itibaren haramdan ve haram lokmalardan uzak tutulması gerektiğinin önemini belirterek Ashabın hayatından örnekler anlattı. 
Televizyon ve internet ile son kalemiz olan Aile yapımızın hem içeriden hem dışarıdan yapılan planlarla bozulmaya çalışıldığını söyleyen Mehmet Aşık  Ailevi problemlerin çözümünün ‘’Allahı görüyormuşçasına inanmak’’ olduğunu söyleyerek  böyle inanan bir erkeğin karısını ve böyle inanan bir kadının da kocasını asla aldatmayacağını söyledi.
İyi bir Aile olabilmek için Annenin ve Babanın çocuğuna iyi örnek olması gerektiğini çocukların yanında namaz kılınması, kuran okunması ve dini sohbet yapılmasını tavsiye eden Mehmet Aşık ayrıca Ailenin çocuklara iyi bir dini eğitim vermesi gerektiğini belirterek İlkokullardaki siyer ve kuran derslerinin çocukların yetişmesine olumlu katkı sağlayacağını belirterek Ailelerin çocuklarına bu dersleri seçtirmesi gerektiğini söyledi. 

Diğer Haberler

  • Çorum’da kardeşlik ve kitaphane…

    Mine Alpay Gün'ün Milli Gazete'deki Vakfımız ve Çorum ile ilgili köşe yazısı

  • Milletin imânı gidiyor!

    İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi (İFAM) Kurucusu, İlahiyatçı Dr. İhsan Şenocak, “Milletin imânı gidiyor, aileler dağılıyor, hep birlikte felâkete sürükleniyoruz” dedi.

  • Kitaphane hizmete açıldı

    Çorum Çağrı Eğitim Vakfı tarafından hazırlanan ‘Gençlik Merkezine Çağrı’ adlı proje kapsamında oluşturulan ‘Kitaphane’ dün Mimar Sinan Mahallesi Fevzi Çakmak 1. Cadde numara 5’te açıldı.

  • Gayemiz Allah’ın rızasını bilen bir nesil yetiştirmek

    Vakfımız ve İFAM işbirliği ile gerçekleştirilen Yaz Etkinlikleri mezuniyet gecesi düzenlendi.

  • BASIN AÇIKLAMASI

    Bu asılsız yayınlarla ilgili yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz.

  • AMACIMIZ, ALLAH'IN DİNİNİ YAŞAMAYI GAYE EDİNMİŞ BİR NESİL YETİŞTİRMEK

    Biz İslam'ı yaşarken evimizde ailemizle yaşamalıyız. Allah resulünün kendi eşiyle, çocuklarıyla nasıl bir hayatı varsa onu öğrenme mecburiyetimiz vardır. Sokakta yürürken, kardeşlerimize konuşurken, su içerken, muhabbet ederken hayatımızın her alanına İslam'ı koyma mecburiyetimiz var.

  • İslâm’la yeniden dirilecek

    Diyanet İşleri Başkanlığı Aşık Kutlu Eğitim Merkezi Müdürü Dr. İhsan Şenocak, “Üzerine ölü toprağı serpilen bu ümmet, İslâm’la yeniden dirilecek” dedi.

  • Prof. Dr. Salim ÖĞÜT Hoca’nın Ardından

    Salim Öğüt Hoca’yı bir yerlere mal etmek isteyenlere onun eserlerini ve konferanslarını sohbetlerini tavsiye ediyoruz. 

  • Allah'tan cennet bekliyorsak cennet gibi bir ev kurmalıyız

    Cami kimseyi evliya yapmaz. Annelerin büyütüp adam ettiği çocuklar ümmeti Muhammed'e uygun insanlar olurlar.

  • Mübarek 3 Aylar

    Gözümüzü, gönlümüzü, yönümüzü, yolumuzu, arzu ve isteklerimizi fani olandan baki olana çevireceğiz mübarek üç aylara girmiş bulunuyoruz.